وقتی به یک منظره یا یک شی نگاه میکنید حتما به این نکته پی برده اید که نمی توان همزمان عمق و سطح تصویر را به وضوح دید...یعنی اگر قرار باشد به سطح توجه کنید، قطعا زمینه را تار می بینید و اگر تمرکزتان را بر تشخیص ِ زمینه ی تصویر متوجه کنید، لاجرَم وضوح ِسطح ِتصویر را از دست خواهید داد...هرچند چشم انسان قابلیت این را ندارد که عمق و سطح تصویر را همزمان بصورت واضح ببیند، اما مغزش احتمالا این تشخیص را میدهد که تاری و شفافی ِ سطح یا عمق تصویر، ناشی از خطای چشم است و به ذات اجسام و اجرام بر نمیگردد. به عبارت دیگر، اصالت یک تصویر و کِدری یا تاری آن مستقل از نوع نگاه است و تار دیدن، دلیل بر تار بودن نیست.
حالا اگر با این تیپ طرز تفکر، به آدمهای جامعه و عقایدشان بنگریم، درمیابیم که ارزش و ضد ارزش و فضائل اخلاقی و رذیلت ها کاملن وابسته به مدلِ نگاه کردن هست و از یک شخص به شخص دیگر تغییر می کند و لذا بهتر است قبل از اینکه عده ای را در جامعه بخاطر افکارشان به ملحد و کافر بودن و عده دیگری را به عقب افتاده بودن متهم کنیم، به ذات آدمها که مستقل از نگاه ما هست، احترام بگذاریم و تصاویر مخدوش را بگذاریم به حساب نوع دیدنمان... تا شاید جهانمان دیدنی تر و آراء و مکاتب ِآن در کنارِ ِهم قرار گرفتنی تر شود.
پیرو تایید فرمایش شریف شوما ،بنده یه نیمچه شعر انگلیسی دارم،به قرار زیر:
,very good,very nice
every thing,every one
when you change your mind
when you change your eyes
بسیار عالی بود
ای جاااااااااااااااااااااااااااااان
این مصداق همین جملست:یکی کثیفیه پنجره رو میبینه یکی قشنگیه منظره رو. وقتی نگاهمون و از ظاهر به باطن گسترش بدیم و عمقیتر کنیم مطمینن میشه زیباتر زندگی کرد.به قول حافظ:
همه کس طالب یارند چه هوشیار و چه مست
همه جا خانه عشقست چه مسجد چه کنشت
دو حرف متفاوت در متنت هست یکی قضاوت در مورد درستی یا غلطی و ملاک انجام قضاوت و دیگری و جود تفاوت. تحمل و احترام به نظر های متفاوت و بعضاً مخالف اصلیه که در راستای اختیار انسانی باید محترم شمرده بشه.
اما اینکه چیزی درسته یا غلط در صلاحیت بشر و در اندازه عقل معاش او نیست. دلیلی نداره هر چیز محترمی درست باشه.
انسان موظفه به تفاوتها و تضاد هها احترام بذاره. و به هموم اندازه حق نداره یه خط کش دستش بگیره و درباره درستی یا غلطی نظر بده و لاف عقل بزنه. انسان به طبع ممکن بودنش اندازه این بساطا نیست.
یک درست بیشتر نداریم و درستی اون مستقل از پذیرفتن یا خوش آمد گروهی از انسانهاست. قبول بکنیم یا نکنیم خوشمون بیاد یا نیاد بپذیریم یانه
خیلی خوب بود. مرسی
سلام جی اچ خوبی؟ می دونم دلت برام تنگ شده اومدم از دلتنگی درت بیارم
ها ای که گفتی حرف دل وجدان مو بید که از و پست تو در اومد.چن وخ پیشا حرف این بود که هر کسی از چه زبانی خیلی بدش میاد. یکی از رفقا گفت عربی و خیلی هم پافشاری کرد که هم از عربی بدش میاد و هم به شدت از همه عربها متنفر و بیزاره و وقتی فهمید مادر یکی از رفقای همون جمع عربه... اوه اوه اوه
الله اعلم